2017. augusztus 17., csütörtök

BRÉKING: A Despasito nagyon jó szám, csakhogy nem keresztyén. Miért is?

 Luis Fonsi  ft. Daddy Yankee: „Despasito” című spanyol zeneszáma a 2017-es év abszolút könnyű zenei slágere. Mára már meghaladta a 3 milliárd 238 millió Youtube megtekintést, ami minden idők legnagyobb nézettségének számít. A 1996-ban kiadott „Macarena” című szám népszerűségét is lekörözte, mára már annyira népszerű, hogy még a „csapon” is ez folyik ki.



A „Szemlélek” blog
egyik bejegyzésében azt állítja, hogy a Despacito egyik üzenete az, hogy „Kereszténynek lenni menő”. Ezt az állítását a videoklip képi világára építi miszerint megjelennek benne keresztyén képek is.

Miről szól tehát a Despacito?
 

A Despacito elsősorban és abszolút kimerítő módon a szexről szól. Noha a videóklipp nézőjét a puerto ricoi tenger illetve annak tengerpartja fogadja mégis maga a zeneszám szövege az, ami világossá teszi azt, hogy miről is van itt szó. Maga a Despacito szó, azt jelenti lassacskán. A refrén így hangzik: „Lassacskán. Szeretném, hogy lassan érezd a lélegzetem a nyakadon, Hadd, súgjak dolgokat a füledbe, amikre akkor is emlékszel, ha nem vagy velem […] Hadd, lépjem át a veszélyes zónáidat, hogy sikíts, és elfelejtsd a neved.”
A „lassúság” tényleg csak arról szól a számban, hogy a szerelmi aktus hosszan tartson. Semmi másról.


Igy már érthető, hogy a puerto ricoi táj, a barátságra, az szép öregségre, a közösségre és a nyugalomra való hivatkozás csak mellékesek az igazi üzenet mellett, amit a mozgás, az érzéki tánc, a mosoly és főleg a szöveg fejez ki: Élvezd a szexet a megszerzett partnereddel!





A Despacito a könnyű zenét kedvelőknek mégis egy kedvenc zene számuk lehet 2017-ben, hiszen hihetetlenül fülbemászó, s könnyen lehet rá táncolni - bulizni, ahogyan azt minden TV és Rádió csatorna sok adása is minuntalan mutatja.
A „Despacito” népszerűségének titka nemcsak Fonsi és Daddy Yankee hírességében áll, hanem nagyot dobott rajta Justin Bieber, (mint a tini lányok első rangú kedvencének) remixe, de  Zuleyka Rivera (Miss Universe 2006) aktív szereplése is.




4 megjegyzés:

  1. Ahogy elolvastam ezt a bejegyzest, mar is beindult a fejemben a szam. Valoban fulbemaszo, tancoran is sok figurat ezzel a szammal tanitanak....

    VálaszTörlés
  2. Azért itt lehet hogy a szexről énekel de nem gyorsan akar végezni vele és csak kihasználni a nőt hanem vonzódik hozzá és meg is akarja szerezni "Hadd, súgjak dolgokat a füledbe, amikre akkor is emlékszel, ha nem vagy velem" nem csak kihasználni akarja a lányt hanem vonzódik hozzá élne is vele akár ha kiderül még lakva is jól kijönnek egymással.


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Liza, biztosan nagyon odavagy a Despasitoért :) Köszönjük a hozzászólást!

      Törlés