2018. szeptember 26., szerda

Hogy érjek el istentiszteletre?



1 lépés. Úgy tervezed meg a vasárnapodat , hogy azon a délelőttön ne legyen semmi más programod. Ha dolgod van, rendezd le hét közben vagy szombaton . Értesítsd azokat , akikről sejted , hogy keresni , hívni szeretnének utolsó pillanatban , hogy foglalt leszel. Sőt , elmondhatod , hogy templomba készülsz és ez milyen fontos neked !



2. lépés . Szombat este idejében feküdj le , vasárnap reggel idejében keljél , hogy nyugodtan és kiabálás nélkül készülődhess.

3. lépés Érkezz meg egy fél órával hamarább . Másfél kilométeren belül lehetőleg gyalog gyere . Ha autóval jössz , hozd a nagyit , a szomszéd nénit vagy az apró gyerekeket!

4. lépés. Bemenetel előtt válts egy pár szót ismerősökkel. Ismeretlenekre mosolyogj rá és mutatkozz be. Senki se fog hülyének tartani. Sőt , lehet, megkönnyebbül , hogy nem idegen helyre jött, hanem testvéri közösségbe, vagy te se vagy ufó.

5. lépés. Menj be a templomba , nézz körül énekeskönyv után , köszönj a padtársaknak. Ha azt mondják , foglalt a hely , ne omolj össze idegileg , hanem ülj máshová !

6. lépés. Ha nem kezdődik azonnal az istentisztelet nézd meg , hogy le van –e némítva telefonod , van- e zsebkendőd és előkészített perselypénzed. Nézz körül a templomban , nézd meg az énekeket . Lehetőleg ne szövegelj és ne susmorogj egyfolytában . Légy ott , összeszedve lelkileg,míg kezdetét veszi a szertartás.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése