2018. november 4., vasárnap

Mit nem tudott a híres vezető angol fizikus Stephen Hawking, amit mi tudunk? Mi- Minden + Teológia Blog


A híres neves angol származású vezető elméleti fizikus Stephen Hawking, idén márciusban halt meg. Olyan hírnévre tett szert, mint maga Albert Einstein, s a történelem biztosan nem fogja a nevét elfelejteni. 

Halála előtt végrendeletében rendelkezett lét- kérdésekben, amelyet könyv formában is kiadtak a leszármazottjai. Az első kérdés, amire válaszol az az, hogy van-e Isten. A fizikus így válaszolt: Nincs Isten. Senki sem irányítja az univerzumot."  Egyszer Stephen Hawkingot egy konferencián arról is megkérdezték, hogy szerinte miért nincs Isten, a következőt felelte: „Ha Isten olyan hatalmas, hogy képes volt megteremteni az univerzumot, akkor miért éppen engem keresne meg”. Milyen furcsa a sors fintora. Ez az ember pont azt nem értette meg, amit minden keresztyén tud, hogy Isten éppen bennünket szólított meg, hogy éppen minket keresett meg. Pont bennünket szólított meg, mert amikor megtértünk, amikor meghallottuk Isten hívó szavát, akkor tudtuk meg, hogy Isten pont bennünket szeret. Ez a kegyelem. Milyen szomorú, hogy ez a nagy híres ember nem ismerte fel a kegyelmet, és mekkora kegyelem, hogy mi tudhatjuk azt, amit ő nem tudott, mert éppen az a hatalmas Isten szólított meg bennünket, aki a világegyetemet szavával teremtette, amikor azt mondta, hogy: ”Legyen”! Nem tudjuk, hogy mit fog mondani neki Isten az utolsó ítéletkor, csak következtethetünk, de azt tudjuk, hogy nekünk mit fog mondani, mert minket már megszólított. Nekünk már fogalmunk van arról, hogy ki az az Isten, aki képes volt megteremteni az univerzumot.

 Isten szeret, ezért szólt hozzánk! Ha hallgatna, s nem hívna magához, akkor elvesznénk.Nem kell elvesznünk, hozzá térhetünk. 
Mert Jézus maga mondja: „Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtalálja azt, ami elveszett”. 

A mai modern ember tanácstalan! Nem látja az élet értelmét, ez a híres fizikus is rengeteg kétségben és kétértelműségben halt meg. Ezzel ellentétben Isten szava szólt hozzánk, életünket értelemmel töltötte el. Zakariás rámutatott a hatalmas Istenre, aki szeret, aki vezet bennünket, s aki világos célok elé állít.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése